MARAMUREȘ: Gara din Baia Mare va fi reabilitată

220.000 de lei s-au alocat pentru reabilitarea Gării CFR din Baia Mare. Din cauza că banii sunt insuficienţi, un singur peron a fost refăcut iar celelalte două aflate într-o stare avansată de degradare vor rămâne deocamdată descoperite.

Lucrările de modernizare la Gara CFR Baia Mare sunt în curs de execuţie. Investiţia a fost începută în luna mai a.c. iar în prima etapă muncitorii au reabilitat rampă de acces destinată persoanelor cu dizabilităţi.

În prezent se lucrează la montarea pavajelor de beton pe linia întâi urmând să fie amplasat şi mobilierul urban, respectiv băncile şi coşurile de gunoi. Acelaşi proiect prevede refacerea iluminatului pe peron şi a tunelului pietonal, aflat într-o stare deplorabilă.

Din cauza că resursele financiare sunt insuficiente investiţia nu cuprinde peroanele 2 şi 3 aflate într-o continuă degradare, astfel că acestea vor mai avea de aşteptat probabil doi sau trei ani de zile.

Totuşi, lucrări de asemenea anvergură nu au mai avut loc de 20 de ani, susţin reprezentanţii CFR, care speră pe viitor să fie atrase şi fonduri europene.

În acelaşi timp deşi faţadele şi interiorul clădirii au fost incluse într-un program de modernizare în 2015, felul în care arată în anumite locuri lasă de dorit Tavanul prezintă infiltraţii iar unii pereţi parcă nu au beneficiat de zugrăveala niciodată Cât despre noi intervenţii puţin probabil că acest lucru să se întâmple.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS