Confidenţialitate

Maramureș: Doi bărbați reținuți pentru furturi din locuințe

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare au desfășurat cercetări în urmă cărora au reușit să identifice două persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din locuința pe rază județelor Maramureș și Satu Mare.

Este vorba despre doi baimareni, care în luna octombrie 2017, ar fi pătruns în patru locuințe din municipiile Baia Mare și Satu Mare de unde ar fi sustras bani, bijuterii și alte bunuri.

Valoarea totală a prejudiciului reclamat de părțile vătămate depășește 50.000 de lei, anunță IPJ Maramureș.

Pentru documentarea activității infracționale a celor doi bănuiți, polițiștii au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în urmă cărora a fost indisponibilizată suma de 10.000 de lei și 1.560 euro, precum și mai multe bijuterii.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și furt calificat și pentru a se stabili dacă bunurile identificate provin din săvârșirea faptelor.

La activitățile de cercetare și documentare efectuate au colaborat polițiști de investigații criminale din Baia Mare, Sighetu Marmației, Baia Sprie și Satu Mare.

Cei doi bărbați au fost reținuți de polițiști și au fost prezentați Judecătoriei Baia Mare care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.