Confidenţialitate

MApN: Transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud, pe aeroportul Otopeni

Ministerul Apărării Naționale anunță că un transport aerian cu 45 de tone de echipament medical, achiziționat din Coreea de Sud, a sosit pe aeroportul ”Henri Coandă”, anunţă MApN.

”Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic. Unul dintre comandanţii echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forţele Aeriene Române, detaşat în cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic”, potrivit MApN.

Echipamentele, între care 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost cumpărate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate.

La o lună de la diagnosticarea primului caz de coronavirus, România a raportat, miercuri seară, un total de 17 decese și peste 900 de cazuri de îmbolnăvire. În schimb, 86 de pacienţi s-au vindecat, cei mai mulţi la Timişoara.

Din 25 martie, România s-a alăturat statelor care au instituit carantina generală, în încercarea de a limita răspândirea cazurilor de nou coronavirus.
Experții insistă că izolarea socială este, la momentul actual, cea mai eficientă metodă de control, preluând astfel din presiunea pe medici și asistente, aflați în prima linie a pandemiei.

Zi de zi, într-un Jurnal de carantină, vă ținem la curent cu evoluția situației în țară, dar și în restul lumii.