Confidenţialitate

MApN: Cei mai mulți dintre candidații primei serii de recrutare în Armata României, respinși la proba fizică. 18% au picat evaluarea psihologică | AUDIO

24% dintre candidații la prima serie de recrutare a soldaților profesioniști în Armata României din acest an au fost respinși după proba fizică, iar alți 18% nu au trecut evaluarea psihologică. Așa indică o analiză MApN referitoare la perioada februarie-aprilie 2024. Peste 6400 de persoane s-au prezentat la concurs, însă puțin peste 2600 au fost admise.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Campania de recrutare şi selecţie s-a desfășurat în 41 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, în lunile februarie, martie și aprilie ale acestui an.

Peste 5000 de locuri au fost scoase la concurs. Dintre cei 6400 de candiați prezenți, mai puțin de jumătate au fost admiși, anunță Statul Major al Apărării.

Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN: „Cei mai mulți dintre candidați nu au reușit să treacă de evaluarea fizică”

„Proporția candidaților respinși la evaluarea fizică, la prima probă: 24%, proporția candidaților respinși la evaluarea psihologică: 18%, candidați respinși la evaluarea medicală: 12%. Numărul candidaților admiși: 2.626. Cei mai mulți dintre candidați nu au reușit să treacă de evaluarea fizică”, a declarat Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN.

Proba fizică are un nivel mediu de dificultate, iar o persoană între 18 și 45 ani, cu o dezvoltare fizică normală, nu ar trebui să întâmpine probleme pentru realizarea ei, a transmis MApN.

Următoarea campanie de recrutare și selecție a soldaţilor profesionişti în Armata României va fi în luna mai.

Cel mai mic venit lunar net al unui soldat profesionist la momentul angajării este de 4.400 lei, iar cel mai mare venit lunar net poate atinge 5800 lei, conform datelor MApN.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Parlamentul urmează să aprobe participarea a până la 8 militari români la două operațiuni de securitate maritimă împotriva rebelilor Houthi | AUDIO