Confidenţialitate

Manifestație la Ministerul Mediului, pentru a atrage atenția asupra importanței reciclării

Manifestație în fața Ministerului Mediului – în semn de protest față de lipsa de implicare a autorităţilor în informarea populaţiei despre colectarea separată a deşeurilor.

Membrii comunității Declic cer autorităților Ministerului Mediului să producă un spot video şi audio privind importanţa reciclării, pentru a fi difuzat la radio şi tv în regim de mesaj de interes public.

Comunitatea Declic aduce în fața ministerului un televizor pe care vor rula mesaje de interes public despre reciclare, pentru a atrage atenţia asupra importanţei colectării selective.

Organizatorii au strâns 10 mii de semnături într-o petiție prin care cer Ministerului Mediului să producă un spot video şi audio privind importanţa reciclării, pe care apoi să îl propună Consiliului Naţional al Audio-Vizualului, pentru a fi difuzat la radio şi tv în regim de mesaj de interes public, pe o perioadă îndelungată de timp.

Solicitările Declic au fost formulate în petiţia Reciclare: vrem spot de interes public.

Ieri, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Deşeuri, ministrul Mediului, Costel Alexe a vorbit despre o campanie de informare şi conştientizare privind colectarea selectivă a deşeurilor, adăugând că nu dorește ca „Bucureştiul să fie invadat de gunoaie”.

Pe 27 ianuarie va avea loc o nouă întâlnire cu autoritățile locale legat de acest subiect.