Manelele depășesc pe YouTube artiștii considerați până acum cei mai populari în gusturile românilor

Nu este o noutate că unul dintre cele mai blamate genuri muzicale, manelele, sunt în realitate populare printre consumatorii români, în ciuda poziției pe care cei mai mulți o au în public față de acestea. Dovadă stau statisticile YouTube iar o monitorizare făcută publică de Zelist Monitor arată că Inna și Smiley au fost surclasați în România la vizualizări pe YouTube de un manelist.

O monitorizare Zelist pentru a doua jumătate a anului 2017 arată că pe YouTube românii sunt pasionați de conținutul produs de vloggeri dar și de artiștii autohtoni.

Manelistul Dani Mocanu se află pe primul loc în topuri, reuşind să surclaseze artişti recunoscuţi precum Smiley şi Inna.

Canalul de Youtube al lui Dani Mocanu se află pe primul loc cu 89,6 milioane de vizualizări pentru 19 clipuri şi aproape 928.000 de abonaţi.

Smiley se află pe locul doi, acumulând 68,36 milioane de vizualizări, având 20 de clipuri şi 475.000 de abonaţi.

În ciuda faptului că Inna are 3,8 milioane de abonaţi pe YouTube, după media de vizualizări se află pe locul trei, cu 68,2 milioane de vizualizări pentru 28 de clipuri, conform datelor centralizate de Zelist Monitor.