Mandinga este cu inima la Ulpia Traiana Sarmisegetuza

Trupa Mandinga a creat o atmosferă incredibilă duminică în unul dintre cele mai speciale locuri din țară, Ulpia Traiana Sarmisegetuza.

Câteva mii de persoane s-au strâns duminică la Ulpia Traiana Sarmisegetuza pentru a descoperi locurile istorice ale României, ‘momite’ de unii dintre cei mai populari artiști. Vechea cetate de la poalele Retezatului a fost pentru prima dată în istoria ei recentă locul de desfăşurare al unui festival inedit, Pro Istoria Fest.

Artiștii care au urcat pe scenă au fost Loredana şi taraful Agurida, Mandinga, Vunk, Sistem, Hara, Corina, Anna Lesko și Andreea Voica.

Trupa care a reprezentat România la Eurovision 2012, Mandinga a creat unul dintre cele mai speciale momente la Pro Istoria Fest. În timpul piesei ‘Zaleilah’, toți cei prezenți și-au ridicat mâinile în aer, formând inimi cu ajutorul palmelor, semnul folosit de Mandinga în concerte. Europafm.ro publică în premieră fotografia realizată pe scenă de un membru al staffului Mandinga, în care se poate trupa, dar mai ales mulțimea impresionantă.

Pro Istoria Fest va avea loc în judeţul Hunedoara şi în următorii ani. Evenimentul este finanţat din fonduri europene printr-un proiect care urmăreşte promovarea obiectivelor istorice din ţară, în scop turistic. Iniţiativa aparţine Asociaţiei Star Education, iar promotorul festivalului este Zsolt Toth din trupa Sistem.