Mandachi, la Europa FM: Doar Coreea de Sud mai livrează ventilatoare sau costume de protecție | AUDIO

Omul de afaceri Ștefan Mandachi, care strânge fonduri, alături de Crucea Roșie, pentru spitalele din județul Suceava, declară – la Europa FM – că nici un furnizor de echipamente din lume nu mai livrează acum ventilatoare sau costume de protecție împotriva COVID-19.

Excepție face doar Coreea de Sud.

Antreprenorul ne-a spus că, de săptămâna trecută, pentru spitalele din județul Suceava s-au strâns aproximativ 600.000 de euro, iar ținta propusă este de 3 milioane de euro.

“Franța și Germania dau termen de livrare [pentru ventilatoare] în noiembrie, ceea ce este exclus. Israelul poate să de termen în iulie (…) fabricație în America și cu echipamente din Singapore ar putea să livreze în iunie, cu plata 50% în avans. Pentru măști și combinezoane primul transport ajunge pe 7 aprilie, din Coreea”, a precizat Ștefan Mandachi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Omul de afaceri sucevean și-a pus la dispoziție hotelul pentru cazarea medicilor și a polițiștilor din oraș. În opinia sa, medicii din Suceava au nevoie de suport masiv.

“Oamenii aceștia au nevoie să fie susținuți din toate direcțiile, pentru că un medic are grijă de foarte mulți pacienți. Despre unii știi că sunt infectați, despre alții nu știi. E panică și în rândul doctorilor. Au nevoie de susținere. Oamenii ăștia fac ce pot. Nu sunt robiți nici ei. Gândiți-vă că noi, până acum, de la restaurant le-am dus câteva mii de meniuri, dar ne-am pus problema cum mănâncă în costmul acela de cosmonauți. Este foarte dificil să ai grijă de pacienți și când ești în tricou, darămite când ești cu tot felul de protecții pe tine”, a conchis Ștefan Mandachi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS