Manchester: 50 de răniți în urma atentatului sunt în continuare spitalizați

Cincizeci de persoane sunt în continuare spitalizate, dintre care 17 se află la terapie intensivă, în urma rănilor suferite în atentatul sinucigaș comis săptămâna trecută la Manchester, a comunicat marți Serviciul britanic de sănătate (NHS), transmite Reuters.

În atacul cu bombă produs lunea trecută la finalul unui concert pop au fost ucise 22 de persoane — adulți și copii—, iar 116 au primit îngrijiri medicale la spital în zilele imediat următoare atacului.

NHS nu a oferit alte informații despre starea răniților, însă medici și oficiali ai spitalului au declarat săptămâna trecută că unii pacienți au suferit traumatisme ale membrelor și interne majore.

Potrivit BBC, gara Victoria, legată de sala Manchester Arena unde a avut loc atacul, a fost redeschisă marți, la mai mult de o săptămână de la atentat.

Poliția a difuzat mai multe înregistrări cu atentatorul, britanicul de origine libiană Salman Abedi, filmate cu camerele de supraveghere, cerând sprijinul celor care l-ar fi văzut transportând un troller albastru.

Șeful poliției metropolitane din Manchester, Ian Hopkins, a declarat marți pentru BBC că Abedi era cunoscut poliției pentru ‘probleme relativ minore’, dar nu pentru opinii extremiste.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS