Confidenţialitate

Mâncare cu Principii, cu chef Cezar Munteanu: Friptură de miel cu cartofi noi cu rozmarin și ceapă verde la grătar

La Mâncare cu Principii, chef Cezar Munteanu aduce o rețetă deliciosă de friptură de miel cu cartofi noi cu rozmarin și ceapă verde la grătar

INGREDIENTE:

1 pulpă de miel, spate, de 2,5 kg
2 kg cartofi noi
1 legătură mare usturoi
1 legătură de ceapă
2-3 roșii, cam 300 de grame, tăiate cuburi
100 grame morcovi
100 grame păstărnac
1 pahar mare vin alb sec (150 ml)
200 ml supă de legume
1 prapure de miel
2-3 crenguțe rozmarin
2-3 lingurite sare
Piper negru proaspăt macinat

Mod preparare:

Spălăm pulpa și o ștergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si ceapa. Usturoiul verde il taiem rondele si radacinoasele in bastonase. Ungem pulpa de miel cu ulei de masline, o asezonam și o învelim în prapurele ținut în apă rece cu lămâie și o așezăm în tava unsă cu câteva linguri de ulei, alături de usturoiul rondele și rădăcinoasele tăiate și puțină supă de legume și o introducem în cuptorul preîncălzit la 185°C.

După jumătate de oră, adăugăm vinul si o mai lăsăm înca 30 de minute la cuptor după care o întoarcem și adaugăm în tavă roșiile tăiate cuburi și cartofii noi spălați bine, plus ceva rozmarin și mai lăsăm încă trei sferturi de oră la cuptor.

În tot acest timp, avem grijă ca sosul din tava sa nu scada iar daca se intampla acest lucru, mai adaugam supa calduta amestecata cu putin vin. In ultimele 20 de minute de copt, avem grija sa ungem friptura, cu o pensula, cu sosul format in tava.
Cand s-a rumenit, o lasam un sfert de ora sa se odihneasca, timp in care pregatiti ceapa verde, eu o recomand clar la gratar.

ILUSTRAȚIE: iman zaker / Unsplash