Managerul Spitalului Sf. Maria, explicații la DIICOT pe tema plângerii penale pe care a depus-o împotriva MS

Un nou episod al războiului dintre managerul spitalului bucureștean Sfânta Maria și Ministerul Sănătății, pe tema transplantului de plămâni.

Managerul unității, Narcis Copcă, a mers astăzi la DIICOT pentru a da explicații în legătură cu plângerea penală pe care a depus-o pentru abuz în serviciu împotriva Ministerului Sănătății.

El îi acuză de minciună pe oficialii de la Sănătate.

Narcis Copcă nu a spus de ce a venit la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, el arătând doar că unitatea sanitară nu trebuie verificată în ce priveşte activitatea de transplant, pentru că are deja autorizaţie în acest sens şi nu este în conflict sau în competiţie cu nicio altă clinică.

Narcis Copcă a mai spus că trebuie să existe o lămurire în ce priveşte trimiterea în străinătate, prin Eurotransplant, a organelor donate şi recoltate în România.

Această organizaţie, de fapt, era chemată să facă un audit neoficial la Spitalul «Sfânta Maria», pentru a alege dintre două centre aflate în competiţie şi care doresc acreditarea de transplant pulmonar, în datele de 8 şi 9. Evident era o minciună, pentru că noi eram acreditaţi, nu suntem în competiţie sau în conflict cu nicio altă clinică“, a precizat Copcă.

Managerul Spitalului “Sfânta Maria” a depus, în 23 noiembrie, plângere penală împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru că a refuzat să plătească efectuarea unei operaţii de transplant în această unitate sanitară, iar pacientul a decedat.

Ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu – spunea recent că spitalul Sfânta Maria nu îndeplinește condițiile pentru transplantul pulmonar.

Este și motivul pentru care Ministerul a refuzat plata serviciilor pentru un pacient supus unei operații de transplant de plămân, care ulterior a decedat.

Primăria Capitalei și-a dat recent acordul pentru realizarea unui control la Spitalul Sfânta Maria, iar verificările ar urma să aibă loc în această săptămână.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS