Confidenţialitate

Managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Rinder, în stare gravă

Managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Rinder, a fost preluată în stare gravă cu un elicopter SMURD pentru a fi adusa la Institutul Matei Balș din Capitală.

În cazul său există suspiciunea de COVID-19.

Ana Rinder se afla de mai multe zile în izolare, după ce fiul său a luat parte la petrecerea la care a participat și o tânără cu simptome de COVID, confirmată ulterior cu infecția.

Imediat după majorat, 30 de tineri au plecat la mare, unde mai mulți dintre ei au început să aibă simprome. Cu toții au fost transportați acasă într-o acțiune fără precedent a direcțiilor de sănătater publică din Vaslui și Constanța.

Managerul spitalului a intrat în izolare alături de fiul ei. Pentru că nu avea simprome, nu a făcut nici un test. Ieri a rămas fără gust și fără miros, spun surse medicale, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat brusc, astfel că azi a fost adusă cu salvarea la spitalul pe care îl conduce, în stare de inconștiență.

În urma investigațiilor, s-a constatat că aceasta are plămânii afectați, iar medicii au decis să o trimită la Institutul Mateio Balș din București, cu un elicopter SMURD. Ana Rinder, în vârstă de 43 de ani, conduce Spitalul Județean Vaslui din anul 2013.