Confidenţialitate

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului a fost reținut. Ar fi fost liderul unei grupări care se ocupa cu evaziunea fiscală

Noi detalii ies la iveală în dosarul de evaziune fiscală cu îmbrăcăminte și încălțăminte.

Liderul grupării care ar fi valorificat zeci de TIR uri care transportau articole textile fără documente legale ar fi managerul Arhiepiscopiei Tomisului.

Zis Gabi Viteză, preotul Gabriel Popa a și fost reținut în acest dosar, alături de o călugăriță și de un director de achiziții din cadrul RATB.

Surse din Poliţie spun că preotul ar fi cumpărat, cu o parte din banii obţinuţi din contrabandă, clopote pe care le-a donat Bisericii.

Pentru a-i identifica pe membrii grupării, polițiștii au descins la 25 de adrese din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Buzău şi Constanţa, la locuinţele acestora, dar şi la firme şi instituţii.

Membrii rețelei – 13 la număr – au fost prinși chiar în timp ce descărcau un TIR plin cu haine, la un depozit din judeţul Ilfov.

La percheziţii au fost ridicate documente contabile dar și bani cash:  aproximativ 200 de mii de euro.

Potrivit news.ro, liderul grupării este nimeni altul decât managerul Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Popa Gabriel.

Alături de acesta au mai fost reţinuţi, în acelaşi caz, o călugăriţă – Anișoara Dună și un director de achiziții al Regiei Autonome de Transport București – Florin Badiu.

Anchetatorii susțin că au fost valorificate  nu mai puțin de  50 de TIR uri cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, fără documente legale. Marfa era adusă din Turcia și distribuită prin intermediul unor firme fantomă înființate pe numele unor cetățeni chinezi.

Prejudiciul adus bugetului de stat e estimat la aproape 4 milioane de lei.

 

 

.