Confidenţialitate

Managementul Emoțiilor, o nouă materie opțională pentru elevii de liceu. O pot alege din 2023 | AUDIO

Elevii de liceu vor avea de anul viitor încă o materie opțională. Este vorba despre Managementul Emoțiilor. Ordinul privind aprobarea programei școlare a noii discipline a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Concret, elevii de liceu pot alege acest opțional la care vor învăța să-și recunoască emoțiile prin jocuri și strategii non formale.

Storytelling, brainstorming, strategia creativă Disney, teatru de umbre și altele – sunt doar câteva dintre metodele folosite.

Disciplina poate fi studiată în oricare an de studiu din învăţământul liceal, la decizia şcolii, o oră pe săptămână, pe durata unui an şcolar.

Opţionalul urmăreşte, așadar, să îi ajute pe elevi să se cunoască mai bine, emoțional, în contextul trecerii de la gimnaziu la liceu sau de la liceul la învăţământul superior ori la viaţa profesională.

Potrivit site-ului Edupedu, Disciplina Managementul Emoțiilor a fost aprobată prin Ordin de ministru.

De anul viitor, elevii de liceu vor mai avea două materii noi: una obligatorie – „Istoria Holocaustului și una opțional㔄Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Studenții Universității din Craiova vor face cursuri online iarna aceasta | AUDIO