Malaysia a dat publicitatii primul raport oficial cu privire la accidentul aviatic din 8 martie, in care au pierit 239 de calatori

Documentul nu face lumină în acest caz, dar subliniază lentoarea cu care au acționat atât autoritățile, cât și controlorii de trafic.

Documentul – care are cinci pagini şi este datat 9 aprilie – a fost trimis anterior Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile. Potrivit raportului, controlorii de trafic și-au dat seama abia dupa 17 minute că aparatul a dispărut de pe radar. Cu întârziere au acționat și autoritățile. Operațiunile de salvare au început abia după patru ore de la constatarea dispariției.

În raport mai scrie că, la un moment dat, avionul ar fi intrat în spațiul aerian din Cambodgia, insa autorităţile de aici au spus ca nu au intrat in contact cu acest zbor.

Odată cu acest raport, a fost dată publicității și o înregistrare audio cu discuţia dintre membrii echipajului şi controlorii de trafic aerian.

Pe de altă parte, compania Malaysia Airlines a cerut rudelor victimelor să se mute din hotelurile pe care le-a pus la dispozitie imediat după accident. Reprezentanții companiei au transmis că familiile victimelor ar trebui să aștepte acasă alte vești.