Confidenţialitate

Majorarea salariului minim în agricultură și creșterea normei de hrană din spitale, criticate de opoziție: „Sunt măsuri populiste” | AUDIO

Dezbateri aprinse astăzi în Camera Deputaților: fără mari probleme pentru coaliția de guvernare, aleșii au trecut astăzi proiectele privind majorarea salariului minim în agricultură la 3000 de lei și creșterea normei de hrană din spitale. Din opoziție, măsurile au fost caracterizate „populiste”.

Cele două măsuri fac parte din pachetul „Sprijin pentru România„ prezentat de liderii coaliției la începutul săptămânii. Salariul de bază minim brut în domeniul agricol va fi minimum 3.000 lei lunar.

O lege în același sens a fost implementată în domeniul construcțiilor. A dat rezultate extraordinare”, a spus Alfred Simonis, deputat PSD.

Măsura a fost criticată din opoziție. Claudiu Năsui, deputar USR: „Dacă ar fi după noi, nu asta este metoda de a acționa. Cel mai bun mod de a acționa era să ajuți predominant salariile mai mici, unde avem o impozitare aberantă a muncii în România – avem cele mai mari taxe pe salariile mici din toată Europa”.

George Simion: „M-am întors din Sicilia și din Sardinia, regiunile cele mai sărace din Italia. Românii sunt deja acolo și au salarii de 3000 de lei”

Iar Gerge Simion – liderul AUR susține că mulți fermieri au plecat deja din țară: „Înduioșătoare grija pe care o avem de țăranii români. Din păcate, m-am întors din Sicilia și din Sardinia, regiunile cele mai sărace din Italia și vreau să vă spun că țăranii români au plecat acolo. Au deja salarii de 3000 de lei”.

Violeta Alexandru: „Terminați cu venitul la microfon să vă felicitați reciproc, care pe PSD, care pe PNL”

Al doilea proiect votat de aleșii din Camera Deputaților a fost majorarea normei de hrană din spitale care nu va fi mai mică de 22 de lei. O măsură populistă, spune fostul ministru al muncii în Guvernul Orban – Violeta Alexandru.

„Ce treabă au parlamentarii care se pricep la transporturi, la agricultură, la cultură, la orice altceva să decidă asupra normei de hrană. Terminați cu venitul la microfon să vă felicitați reciproc care pe PSD, care pe PNL”, a spus Violeta Alexandru.

Cele două proiect merg acum spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Liderul PSD: Prioritatea numărul 1 acum este agricultura

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.