Confidenţialitate

Liderul PSD: Prioritatea numărul 1 acum este agricultura

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat miercuri, 13 aprilie 2022, că salariile din agricultură și din construcții vor ajunge în mod normal la suma de 3000 de lei.

„Motoarele economiei acum sunt investițiile în infrastructura mare, pe fonduri europene și din bugetul de stat. Prioritatea numărul 1 acum este agricultura”, a spus Ciolacu.

Cât despre pilonul II de pensii, Ciolacu a spus că: „Nu este absolut nicio problemă. Vă referiți la pilonul II de pensii, la mărirea voluntară la salariul minim cu 200 de lei. Nu cred că este o catastrofă”.

Marcel Ciolacu a mai menționat miercuri că România nu va pierde niciun ban din PNRR.

Voucherele pentru elevi și persoane nevoiașe

„Sunt și din fonduri europene și dintr-un buget. Domnul Boloș în ședința de coaliție deja avusese o discuție… Noi nu trebuie să modificăm niciun regulament european pentru că există axă pe care o putem accesa pentru această zonă”, a spus Ciolacu.

Conform unei declarații a lui Boloș, nu există un acord cu Uniunea Europeană în privința voucherelor, însă Ciolacu a declarat miercuri că: „tocmai de aceea am spus că vom veni cu o sursă mixtă. În 2 săptămâni nu avem nevoie de aprobare de la Uniune pentru că este sursă mixtă și întâi se asigură din bugetul de stat, din încasări de un miliard în plus pe fiecare lună de la începutul anului. Apoi, după ce Boloș termină toată corespondența, intrăm pe finanțare europeană”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Pachetul de măsuri „Sprijin pentru România” nu conține amânarea ratelor. Sumele alocate pentru economie și pentru agricultură. VIDEO