Confidenţialitate

Majorarea salariului minim: Guvernul va lua o decizie miercuri | AUDIO

Decizia privind majorarea salariului minim va fi luată mâine – 16 noiembrie 2022, la Guvern, împreună cu partenerii sociali, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat cu cât va creşte pensia minimă şi punctul de pensie, premierul a spus că în acest moment se lucrează la nivelul structurilor de specialitate astfel încât, pe baza prognozelor bugetare, să se asigure o anvelopă de 15% din buget, pentru creşterea pensiilor.

Iar cei cu pensii mici să beneficieze de o creştere graduală. De asemenea, Guvernul are în vedere menţinerea facilităţii prin care 200 de lei din salariul minim să fie scutiţi de impozit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În varianta în care ne oprim la cei 3000 de lei, cei 200 de lei vor fi incluși în cei 3000 de lei. Și probabil că va exista și această posibilitate astfel încât să oferim posibilitatea angajatorului, voluntar, să asigure și cei 200 de lei în plus peste 3000”, a spus Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Nicolae Ciucă, după datele INS privind creșterea economică: „Cei cu venituri foarte mici trebuie să beneficieze de majorare pentru acoperirea inflației” | AUDIO