Confidenţialitate

Premierul Ciucă, despre datele INS despre creșterea economică: „Cei cu venituri foarte mici trebuie să beneficieze de majorare pentru acoperirea inflației” | AUDIO

Produsul intern brut (PIB) în trimestrul al III-lea al anului 2022 a înregistrat o creștere față de trimestrul III din anul 2021 cu 4% pe serie brută și cu 4,7% pe seria ajutată sezonier, transmite Institutul Național de Statistică (INS).

În perioda 1 Ianuarie 2022 – 30 Septembrie 2022, PIB-ul României a crescut, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, cu 5% pe seria brută și cu 4,3% pe seria ajustată sezonier, mai spune INS.

FOTO: INS

În aceste condiții, premierul Nicolae Ciucă a spus că prin pachetele de sprijin decise de Guvern au fost asigurate atât creşterea venitului minim garantat, cât și o serie de facilităţi pentru persoanele vulnerabile.

FOTO: INS

Nicolae Ciucă: „Trebuie să ne asigurăm că cei cu venituri foarte mici trebuie să beneficieze de mărirea veniturilor pentru acoperirea inflaţiei”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Discutăm şi de analiza pe care o facem la nivelul Coaliţiei şi în Guvern pe baza acestor rezultate în care avem o imagine a proiecţiei bugetului pe anul viitor să putem asigura compensarea inflaţiei care a depăşit 15%. Atunci, trebuie să ne asigurăm că cei cu venituri foarte mici trebuie să beneficieze de mărirea veniturilor pentru acoperirea inflaţiei”, a spus Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Nicolae Ciucă: România nu e în pericol de a intra în recesiune, dar depindem de ce se întâmplă cu economiile cu care colaborăm | AUDIO