Confidenţialitate

Majorarea punctului de pensie și a alocațiilor, pe ordinea de zi a ședinței de guvern | AUDIO

Majorarea punctului de pensie dar și a alocațiilor sunt pe ordinea de zi a ședinței de guvern de miercuri dimineață. Executivul discută și despre creșterea pensiei minime și despre indemnizațiile persoanelor cu handicap. 

Punctul de pensie va ajunge la 1.586 de lei iar pensia minimă va fi de 1.000 de lei de anul viitor, arată proiectul care va fi discutat de miniștri cabinetului Ciucă.

Pe ordinea de zi este și majorarea alocațiilor. De luna viitoare aceasta va ajunge la 600 de lei pentru copii cu vârsta de până la 2 ani – 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități.

În ceea ce privește alocația pentru copiii de până la 18 ani, aceasta va crește la 243 lei și la 600 de lei pentru cei cu dizabilități.

Guvernul va aproba miercuri și acordarea celei de-a 13-a indemnizații persoanelor cu dizabilități. Aceasta va avea o valoare cuprinsă între 60 și 350 de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Cristina Bălău

Sursa foto: captură video Facebook / Guvernul României

Citește și: Pensionarii cu venituri mici nu vor mai primi sprijinul de 1.200 de lei promis de guvernanți pentru luna ianuarie. Banii vor fi mai puțini | AUDIO