Confidenţialitate

Mâine începe Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a 8-a

Peste 153.000 de absolvenţi s-au înscris la Evaluarea Națională, potrivit datelor Ministerului Educației.

Luni, elevii de clasa a 8-a susțin prima probă, cea la Limba și Literatura Română. Marți, elevii ce aparţin minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.  Urmează miercuri proba scrisă la Matematică, ultima din cadrul acestui examen. Fiecare probă durează 2 ore.

Rezultatele vor fi afișate pe data de 1 iulie, până la ora 16:00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00. Elevii vor afla notele finale în data de 5 iulie. Pentru prima dată, lucrările de la Evaluarea națională vor fi corectate  în centre din alte judeţe, decât cele în care au avut loc probele.

Ponderea Evaluării Naționale pentru admiterea la liceu este de 75%, restul de 25% fiind ponderea notelor din școala generală.

Dacă sesizați nereguli în procedura de examen, le puteți sesiza la numărul gratuit 0800801100, între orele 8-17.

REGULI DIN SALA DE EXAMEN: 

Candidații trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineața, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00.

Potrivit regulilor de examen, candidații nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Potrivit regulilor, candidaţii nu au voie să comunice între ei sau cu cineva din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidaţii semnează un proces-verbal în care se regăsesc aceste reguli.

Încălcarea regulamentului este considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidaţii care încearcă să fraudeze vor fi eliminaţi de la probă, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, candidaţii eliminaţi vor primi nota 1.