Confidenţialitate

Maia Sandu vine în România pentru întâlniri cu liderii țări. Pe agendă se vor afla discuții despre Ucraina și energie

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează vineri o vizită oficială în România. Ea va fi primită la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, urmând să aibă întrevederi și cu premierul Nicolae Ciucă și cu președinții Parlamentului.

Este prima vizită oficială a Maiei Sandu după ce luna trecută Republica Moldova a primit statutul mult râvnit de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană.

Programul său în România începe la ora 10.00 cu primirea de către președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Cei doi oficiali vor avea convorbiri tête-à-tête, iar la final vor susține o conferință de presă comună.

Administrația prezidențială de la București a anunțat deja că șeful statului o va asigura pe Maia Sandu de sprijinul ferm din partea României pentru realizarea reformelor necesare aderării la UE.

Agenda va cuprinde și discuții pe tema conflictului din Ucraina și a asistenței pe care România o acordă în acest context țării vecine, inclusiv în ceea ce privește asigurarea securității energetice.

După întrevederea cu președintele Iohannis, Maia Sandu va fi primită la Palatul Victoria de premierul Nicolae Ciucă, vizita în România urmând să se încheie cu o întâlnire la Palatul Parlamentului cu cei doi șefi ai forului legislativ, Marcel Ciolacu și Alina Gorghiu.

Citește și: Natalia Gavriliță, premierul Republicii Moldova, la Europa FM: „Cel mai greu a fost să facem acest efort pe timp de război. A contat ajutorul României”

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin