Confidenţialitate

Maia Sandu, mesaj special de Ziua Națională a României: „Este o bucurie să sărbătorim împreună” | VIDEO

De Ziua Națională a României, președinta Republicii Moldova transmite românilor „La multi ani” dar și recunoștința poporului de peste Prut. Maia Sandu a reamintit că mai ales în ultimii 2 ani, țara noastră sprijină necondiționat Republica Moldova în nenumărate feluri și astfel oamenii din țara sa rezistă mai bine în fața crizei energetice.

De Ziua Națională a României, Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a ținut să le transmită un mesaj special românilor:

„Astăzi, de 1 Decembrie, este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simțim recunoștință față de lucrurile bune făcute de români acasă și pretutindeni în lume, și să împărtășim de ce iubim România.

România este iubită în Republica Moldova pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu, pentru ajutorul imens și necondiționat oferit cetățenilor noștri, pentru susținerea puternică acordată aderării la Uniunea Europeană. România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească, și pentru istoria comună – o istorie a curajului și a luptei pentru libertate.

Moldova privește către România cu recunoștință și speranță. Avem încrederea că mergem pe calea cea bună și că vom reuși să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României. Și pe o parte, și pe cealaltă a Prutului, oamenii își doresc să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă. Mulțumim României că ne rămâne aproape.
Sunt câteva dintre gândurile pe care le-am transmis, marți, la recepția dedicată Zilei Naționale a României.”

Foto: Shutterstock

Citește și: Reportaj: „Dacul” din Vâlcea care salvează de la dispariție casele bătrânești. „Iubesc să fac asta, trebuie să ai foarte multă răbdare” | AUDIO