MAI: Vremea rea a creat pagube în 25 de județe

650 case, 348 curți, 27 beciuri/subsoluri, nouă apartamente, dar și patru clădiri aparținând unor instituții publice au fost afectate de inundațiile din ultimele zile, pagubele înregistrându-se în 76 de localități din 25 de județe, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea 35 de persoane au fost salvate și 173 de persoane au fost evacuate din calea viiturilor în județele Alba, Bacău, Botoșani, Iași și Prahova.

Aproximativ 11.000 de pompieri, polițiști și jandarmi au acționat în cursul nopții trecute pentru evacuarea populației din zone care prezentau risc de inundații, salvarea celor aflați în pericol și limitarea efectelor fenomenelor meteorologice și hidrologice.

O situație deosebită s-a înregistrat la nivelul județului Alba, unde din cauza cantităților mari de precipitații căzute într-un interval scurt de timp s-au format scurgeri de pe versanți, fiind grav afectate patru localități (Pianu, Săliștea, Răchita și Sebeșel). Forțele MAI au intervenit pentru salvarea a 31 de persoane, iar alte 110 s-au autoevacuat temporar.

În județul Prahova continuă căutările minorului dispărut după ce a fost surprins de viitură împreună cu mama și cei trei frați ai săi. Femeia a fost salvată, iar ceilalți trei minori au fost găsiți decedați.

Traficul rutier este blocat pe drumul național DN 73D, în județul Argeș și pe două drumuri județene (DJ 687D din Hunedoara și DJ 704A din Alba). Blocajele de trafic sunt cauzate de alunecări de teren, respectiv de acumulări de aluviuni.

În prezent, sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice și hidrologice în patru județe, respectiv Alba Ialomița, Ilfov și Prahova.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS