Confidenţialitate

MAI: Sorina Pintea a refuzat în scris transferul către un spital penitenciar

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, a declarat că Sorina Pintea a refuzat în scris transferul la un spital penitenciar.

Acesta a mai spus că Sorina Pintea a avut posibilitatea de a vorbi cu avocaţii la telefon şi au fost respectate condiţiile de confidenţialitate, conform Mediafax.

„Persoana a refuzat în scris transferul. Ulterior, în jurul orei 19.00, i s-a asigurat, la cerere, efectuarea unei convorbiri telefonice în condiţii de confidenţialitate cu unul dintre avocaţii săi”, a spus Bogdan Despescu.

Reprezentanţii Ministerului de Interne spun că informaţiile din spaţiul public nu fac nimic altceva decât să denigreze imaginea MAI.

Avocații Sorinei Pintea au depus, marți, o sesizare către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1 din București, reclamând faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă.

Soțul Sorinei Pintea a reclamat, joi, faptul soția sa trebuia să fie internată, așa arestată cum era, să îi fie făcute analizele complete, iar procurorii trebuiau să nu intervină deloc sau să se asigure că personalul medical face totul pentru ca pacientul să fie corect tratat.