Confidenţialitate

MAI: Primele incidente la secțiile de vot de la referendum

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, peste 18.000 de secții de votare s-au deschis la ora 7 în toată țara, dar nu toate.

Au fost semnalate câteva întârzieri în această dimineață, din cauza președințiilor birourilor electorale ale secțiilor de vot care nu au preluat materialele necesare votării sau nu s-au prezentat la secție. Astfel de situații au fost înregistrate în sectorul 3 al Capitalei.

La o secție dintr-o localitate din Teleorman, urmează să fie desemnat un alt președinte de secție după ce președintele inițial a anunțat că a avut un deces în familie.

Întrebarea este “Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, iar alegătorii trebuie să răspundă cu DA sau NU. Concret se vrea redefinirea termenului familie în Constituţie ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi cum e în prezent.

În țară sunt organizate 18.662 de secții de votare, iar in diaspora 378, cele mai multe în Italia, Spania și Republica Moldova.

Persoanele netransportabile din cauză de boală sau de invaliditate pot solicita urna mobilă. La fel şi în cazul deţinuţilor.