Confidenţialitate

MAI: Peste 20.000 de polițiști, pompieri și jandarmi vor fi pe străzi, zilnic, în perioada Revelionului | AUDIO

Peste 20.000 de polițiști, pompieri și jandarmi vor fi pe străzi, zilnic, în perioada Revelionului. Ei vor acționa atât pentru liniștea publică, pentru fluidizarea traficului, dar și în situații de urgență, inclusiv cele provocate de vreme.

„Efectivele MAI vor avea în atenție locurile aglomerate și cu risc de producere a unor incidente precum stațiunile turistice, cluburi, baruri, spații de organizare a unor evenimente publice de amploare. Mobilizare suplimentară va fi asigurată în noaptea de Revelion, când la nivel național sunt programate aproape 1400 de evenimente, la care sunt așteptate 700.000 de persoane”, a spus purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Poliția atrage atenția că folosirea artificiilor și a petardelor cumpărate din locuri neautorizate poate duce la tragedii

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dacă nu sunt utilizate corespunzător, utilizarea tuturor măsurilor de protecție a oamenilor, a animalelor, a mediului și a bunurilor materialele pirotehnice pot provoca rănirea gravă a persoanelor care le folosesc sau a celor din jur; pot provoca incendii sau chiar tragedii. Cele cumpărate de la agenți economici neautorizați sau de la diferite persoane de pe stradă prezintă riscuri foarte mari. Nu vă puneți în pericol pentru câteva clipe de divertisment. Rugăm părinții să se asigure că astfel de articole nu sunt folosite de copii. Consecințele pot fi extrem de grave”, a mai spus Monica Dajbog.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Persoanele care dețin trotinete sau biciclete electrice vor fi obligate să încheie polițe RCA | AUDIO