Mai mulți miniştri şi-au depus cererile de retragere a demisiilor din Guvern

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministrul Energiei, Toma Petcu, ministrul Economiei, Mihai Tudose şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie şi-au depus, joi, la Secretariatul General al Guvernului, cererile de retragere a demisiilor din Guvern.

Lista cu astfel ce cereri ar putea creşte în cursul zilei. Începând de dimineaţă la Secretariatul General al Guvernului au venit cereri de retargere a demisiilor acestea fiind trimise şi la cabinetul primului-ministru, potrivit unor surse guvernamentale.

Încă de miercuri seară, ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că membrii cabinetului Grindeanu îşi vor retrage demisiile depuse anterior pentru a asigura funcţionarea Guvernului până la momentul în care un nou cabinet va fi instalat.

”Cred că o să ne retragem toţi demisiile ca să poată fi funcţională activitatea ministerelor până în momentul în care va fi învestit viitorul guvern, să asigurăm conducerea ministerelor ca interimari”, a afirmat ea.

Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, la sosirea la minister, că şi-a depus demisia în 15 iunie, ceea ce înseamnă că aceasta devine irevocabilă în data de 30 iunie, moment de la care începe interimatul. El şi-a exprimat convingerea că până la sfârşitul lunii va fi instalat noul Guvern. Toader a evitat să spună dacă îşi doreşte să fie ministru şi în viitorul Executiv. El este unul dintre miniştrii care şi-au depus deja cererea de retragere a demisiei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS