Confidenţialitate

Mai mulți mineri de la Lupeni au anunțat că vor intra în greva foamei

Zece dintre minerii auto-blocați în subteranul minei Lupeni au anunțat că de luni intră în greva foamei.

Ei se află, alături de alți aproximativ 70 de ortaci, în subteran, în a șasea zi de protest, nemulțumiți ca nu și-au primit salariile și celelalte drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Potrivit vicepreședintelui sindicatului Muntele, Alin Sin, minerii vor sa intre în greva foamei până ce revendicările lor vor fi soluționate.

Adică, până își vor primi banii, dar și celelalte drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă, respectiv ajutorul de încălzire, tichetele de masă, ori decontul pentru transport, drepturi despre care pretind că nu le au mai primit de aproape 10 luni.

În cursul dimineții și minerii de la Livezeni și Lonea au refuzat să intre în subteran și s-au adunat în curtea CEH, asta după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, când ministrul Energiei Virgil Popescu le-a transmis că până la mijlocul acestei săptămâni își vor primi banii, renunțaseră la protest.

La, Mintia câteva zeci de angajaţi au ieşit luni la un nou protest în curtea termocentralei. Şi ei se plâng că nu şi-au primit banii la timp.

Angajații de la Termocentrala Mintia nu și-au primit salariile de circa două săptămâni. De altfel, termocentrala a fost oprită de joi noaptea.

În același timp, sindicaliștii spun că protestul lor este unul de solidaritate cu minerii din Valea Jiului. Pe de altă parte, Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara a respins solicitarea pentru emiterea autorizației integrate de mediu pentru activitatea termocentralei.

Marți, la București are loc o întâlnire între reprezentanții sindicaliștilor și ministrul Virgil Popescu.