Confidenţialitate


Mai mulți lideri europeni cer noi sancțiuni la adresa Rusiei, după masacrul din orașul ucrainean Bucha | AUDIO


Mai mulți lideri europeni cer noi sancțiuni la adresa Rusiei, după masacrul din orașul ucrainean Bucha | AUDIO

 În urma ororilor din Bucha comise de armata rusă, tot mai mulți oficiali europeni cer noi sancțiuni la adresa Moscovei. Sunt voci care cer inclusiv interzicerea importurilor de gaz rusesc.

Preşedintele francez Emmanuel Macron spune că e nevoie de noi sancțiuni europene pentru Rusia după imaginile care atestă ororile de la Bucha. Macron consideră că sunt „indicii foarte clare” că Moscova a responsabilă de crime de război în Ucraina.

De la Berlin, ministrul Apărării al Germaniei spune că Uniunea Europeană trebuie să ia în discuţie interzicerea importurilor de gaz rusesc, după ce oficiali ucraineni şi europeni au acuzat forţele ruse de comiterea de atrocităţi la Bucha, lângă Kiev.

Uniunea Europeană pregătește noi sancţiuni la adresa Moscovei, dar comisarul pentru energie a declarat în acest weekend că măsurile viitoare nu vor afecta sectorul energetic.

Lituania a anunțat că va renunța la importurile de gaz rusesc pentru consumul intern. A devenit, astfel, prima țară europeană care obține independența energetică de Rusia, notează Reuters.

În acest moment, Rusia asigură 40% din necesarul de gaz al Europei.

Iar declarațiile oficialilor europeni au avut ecou și pe piața preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa: au crescut luni dimineaţă cu până la 7%.

Slovacia, între timp, anunță că va acţiona la fel ca Uniunea Europeană în ceea ce privește cerința Rusiei privind plata gazului în ruble, mai precis că nu va plăti în moneda Moscovei.

Premierul țării a specificat clar acest lucru după ce în weekend ministrul slovac al Economiei a menționat și opțiunea de a plăti în ruble, dacă va fi necesar pentru menţinerea livrărilor de gaz rusesc. Slovacia este într-o mare măsură dependentă de aceste livrări.

Comisia Europeană a anunţat, vineri, că nicio companie europeană al cărei contract de livrare stipulează plata în euro sau dolari nu trebuie să respecte noua solicitare.

„Într-o astfel de situaţie, unitatea este esenţială. Insistăm pe respectarea condiţiilor din contract şi pe plata în euro”, a scris Heger pe Facebook, duminică seară.

Audio Player
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Twitter / Nexta


Ultimele stiri
Apelurile telefonice de tip fraudă, inițiate din afara României, vor fi blocate de pe 7 iulie, anunță ANCOM …

Ilie Bolojan i-a răspuns lui Marcel Ciolacu după ce PSD a spus că nu poartă vina pentru deficitul…

Peste 1.000 de angajați ai MAI vor fi prezenți în această vară pe litoral | AUDIO

Primul pachet de măsuri fiscal-bugetare, discutat la Palatul Victoria. Ilie Bolojan: Ne propunem ca, după ședința de guvern,…

Canicula afectează circulația trenurilor CFR. Acestea vor avea întârzieri în perioada următoare | AUDIO

Patronatele reclamă, după întâlnirea cu premierul, că tăierea voucherelor de vacanță afectează vizibil Horeca: „Se închid restaurante și…

Bucătării neigienizate și lipsa autorizației de securitate la incendiu, nereguli găsite la cămine de bătrâni din București. Inspectorii…

Invazie masivă de lăcuste în Delta Dunării. Fermierii se tem că își vor pierde culturile: „Devorează tot în…

Acordul de pace dintre Rusia și Ucraina, fără progrese. Trump a vorbit la telefon cu Putin: „Nu cred…

Reforma Romsilva. Diana Buzoianu: „Nu vor exista în continuare aceleași sporuri și aceleași beneficii care au fost. România…



Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.