Confidenţialitate

Mai mulți bulgari care doreau să intre în România, prinși la graniță cu teste PCR false | AUDIO

Polițiștii de frontieră au descoperit că testele nu erau făcute la clinicile menționate pe acte. Cei prinși sunt acum cercetați penal. 

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 38 și 41 de ani, toți de cetăţenie bulgară, s-au prezentat luni, la orele amiezei în punctul de trecere a frontierei Giurgiu pe sensul de intrare în ţară, și au prezentat autorităților teste PCR cu rezultate negative SARS-CoV-2.

Dar, pentru că au existat suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Giurgiu au solicitat polițiștilor de frontieră verificări suplimentare.

Polițiștii au constatat că documentele prezentate de cei 4 bulgari nu au fost eliberate de clinicile menționate în actele pe care aceștia le dețineau.

Străinii intenționau să călătorească în România, însă polițiștii de frontieră giurgiuveni nu au permis intrarea acestora în țară, întrucât nu îndeplineau condițiile legale de călătorie.

În cauză, față de aceștia, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată cu teste PCR negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Camelia Sachetti

Citește și: INSP: Avem transmitere comunitară la nivel național a variantei Omicron | AUDIO