Mai mulți angajați ai secției de Neonatologie a Spitalului de Urgență Suceava ar fi încasat bani fără să vină la serviciu

Mai mulți angajați ai secției de Neonatologie a Spitalului de Urgență Suceava ar fi încasat bani fără să se fi prezentat la serviciu.

Procurorii au deschis un dosar care vizează mai multe pontări fictive.   Astăzi, anchetatorii au descins la spital pentru a aduna probe în acest caz.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Suceava, procurori însoţiţi de lucrători operativi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, după obţinerea autorizaţiilor legale de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava, au efectuat o percheziţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava într-un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de mai multe infracţiuni, printre care fals intelectual în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2016, mai multe persoane angajate la Secţia de Neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au fost trecute pe fişele de pontaj pe parcursul mai multor perioade, iar ulterior au fost remunerate în consecinţă, fără ca acele persoane să fi fost efectiv la serviciu, iar aceste pontări fictive fiind consemnate în fals în programul de lucru şi condicile de prezenţă.

Urmare a acestor presupuse infracţiuni de fals, persoanele care au fost pontate în mod fictiv au încasat diverse sume de bani lunar, iar unitatea spitalicească a fost păgubită în mod corespunzător cu sumele încasate în mod necuvenit, precizează sursa citată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS