Confidenţialitate

Mai multe state UE, printre care și România, ajută Ucraina cu experți IT pentru a contracara atacuri cibernetice | AUDIO

România și alte cinci state ale Uniunii Europene trimit echipe de experți IT în Ucraina pentru a ajuta țara vecină să facă față atacurilor cibernetice, anunță agenția Reuters.

Recent, Ucraina a fost atacată cibernetic masiv, iar Statele Unite și Marea Britanie susțin că în spatele atacului sunt hackeri militari ruși.

Potrivit Reuters, anunțul trimiterii de experți în securitate cibernetică în Ucraina dar și în alte state europene a venit de la adjunctul ministrului Apărării din Lituania.

Așadar, la cererea Ucrainei, Lituania, Olanda, Polonia, Estonia, România și Croația urmează să trimită echipe de experți în țara vecină dar și în alte state din Europa, care să ajute atât la gestionarea atacurilor cibernetice cât și la testarea infrastructurii critice.

Experții, grupați în echipe de 8 până la 12 persoane sunt specializați în evaluarea vulnerabilităților, răspuns rapid și criminalistică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Sursa foto: Mohammad Rahmani / Unsplash

Citește și: Lista completă a sancțiunilor impuse Rusiei. Cum încearcă marile puteri să slăbească susținerea lui Vladimir Putin de către oligarhi