Confidenţialitate

Mai multe proceduri de insolvență au fost deschise în primele 6 luni ale lui 2021 decât în aceeași perioadă a anului trecut | AUDIO

În primele 6 luni ale anului s-au deschis cu 20% mai multe proceduri de insolvență decât în aceeași perioadă din 2020.

Totodată, România a înregistrat în ultimii 3 ani sub 20 de firme insolvente la fiecare 1.000 de companii cu venituri peste 1.000 euro în fiecare lună.

Astfel ne apropiem de media europeană, după ce în ultimul deceniu România a fost în topul țărilor cu cele mai multe insolvențe.

Cele mai multe insolvențe deschise în primul semestru al anului 2021 au fost înregistrate în sectorul construcțiilor, urmat de comerțul cu amănuntul și comerțul cu ridicata și distribuție, arată un studiu Coface România

„Schemele de sprijin acordate populației și companiilor active pe parcursul anului 2020 au reprezentat principalul factor pentru diminuarea efectelor financiare negative ale pandemiei Covid-19 în economie. Prima jumătate a anului 2021 marchează, însă, o concretizare a „insolvențelor ascunse” spune directorul Coface, Eugen Anicescu.

Analizând evoluția mediului de afaceri pentru prima jumătate a lui 2021, prin comparație cu anii anteriori, se observă maturizarea mediului de afaceri. Raportul dintre companiile care și-au întrerupt activitatea și cele nou înființate a ajuns pentru prima dată în ultimul deceniu aproape de 1.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sonia Teodoriu