Arestări în Iran după doborârea avionului ucrainean. Președintele Iranului spune că toți cei responsabili vor fi pedepsiți

UPDATE: Președintele Iranului promite că toți cei responsabili de doborârea avionului ucrainean vor fi pedepsiți. Hassan Rouhani spune că a fost „o greșeală de neiertat” iar guvernul iranian este responsabil în fața celor care au suferit pierderi.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Autoritățile iraniene au anunțat că mai multe persoane, despre care se crede au fost implicate în doborârea unui avion de pasageri ucrainean, au fost arestate, a declarat un oficial de la Teheran, potrivit Reuters.

„Au avut loc ample investigații și unii oameni au fost arestați”, a declarat purtătorul de cuvânt al autorităților judiciare din Iran, Gholamhossein Esmaili.

Oficialul iranian nu a oferit alte detalii.

Teheranul a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS