Mai multe localuri organizează, marți seară, petreceri ”de adio” pentru fumători

Petreceri „de adio” pentru fumători. Mai multe localuri din țară organizează, marți seară, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a legii care interzice fumatul în spațiile publice închise, petreceri pentru fumători.

O ultimă țigară se va putea aprinde și în câteva cluburi și restaurante din București.

Clienții unui restaurant din Centrul Vechi al Capitalei sunt invitați marți seară la Prohodul Fumatului. Reprezentanții localului au făcut anunțul pe Facebook, iar mesajul este însoțit și de celebra melodie a cântăreței Mirabela Dauer, Te aștept să vii.

Așadar, clienții sunt așteptați să ”tragă ultimul fum pătimaș și ucigaș, la interior de crâșmă”. În același mesaj se arată că la ora 23 și 59 oropsitul viciu va fi îndesat în scrumieră pășind în istorie. Lăutarii o să cânte de jale.

 

Reprezentanții unui alt local îi cheamă pe fumători de la ora 19.00 să închine, împreună, un pahar în “memoria” dreptului la fumat. ”Cu ţigări de foi, cu trabucuri, cu pipe, cu ţigări la bucată, cu tutun întors, cu orice ai de fumat, vino alături de noi în “mişcarea de rezistenţă” – sună invitația.

În schimb, un alt local va organiza în prima zi în care nu se mai fumează în spații închise concertul intitulat ”Fără fumuri”, cu trupa FolkFrate!. Va fi o provocare și pentru membrii trupei, toți fumători, spune Mircea Ungureanu, chitară și voce FolkFrate!

”Am mai făcut un astfel de semi-experiment, chiar de curând la Piatra Neamț, și patronul clubului din Piatra Neamț unde am cântat are regula ca pe durata concertului să nu se fumeze. Și a fost, pe de o parte ciudat, dar pe de altă parte foarte interesant, pentru că am făcut o pauză la jumătatea concertului, unde am ieșit afară toată trupa cu jumătate din club și stăteam în fața clubului și fumam.” a declarat Mircea Ungureanu.

Potrivit unui studiu, Legea antifumat va afecta grav cel mult 5% din restaurantele şi cluburile din România. Aproximativ 5 milioane de români fumează.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS