Confidenţialitate

Mai multe asociații lansează o campanie pentru încurajarea vaccinării gravidelor împotriva COVID: „Vaccinul în sarcină, protecţie pentru amândoi” | AUDIO

Mai multe asociații lansează campania „Vaccinul în sarcină, protecţie pentru amândoi”. Este o campanie pentru încurajarea vaccinării gravidelor împotriva COVID, în condițiile în care tot mai multe femei însărcinate se îmbolnăvesc și fac forme grave de COVID care îi afectează și pe nou născuți.

Inițiatorii campaniei spun că din ce în ce mai multe de gravide nevaccinate îşi pierd viața sau sarcina în urma infecţiei cu Covid-19. Îngrijorător este şi numărul mare de gravide cu infecţie Covid, chiar şi asimptomatică, cărora boala le provoacă tromboze la nivelul placentei, cauzând moartea fătului.

Vor fi panouri informative și o intensă campanile on-line pentru viitoarele mame.

„Foarte multe gravide au încă informația că atunci când ești însărcinată nu sunt recomandate vaccinuri. Acest lucru este fals. Vorbim despre pierderea vieții, sarcină cu probleme mari, fie naștere prematură a bebelușului, fie decesul bebelușului în uter”, a spus Ana Măiță, de la asociția Mame pentru Mame.

Campania este făcută de Asociaţia Mame pentru Mame, alături de Asociaţia SAMAS şi Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România dar şi Societatea Româna de Medicină Fetală şi Neonatologie.

Citește și: Mesajul medicilor pentru gravide: Vaccinul este singura cale prin care se pot proteja pe ele, dar și pe micuți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.