Mai multă carne de porc românească în magazinele de retail și măcelării, anunță ministrul Agriculturii, după vizita la un abator | AUDIO
Sursa foto: Shutterstock
Mai multă carne de porc produsă în România ajunge în magazine și supermarketuri, anunță ministrul Agriculturii. Creșterea producției a reușit să mai echilibreze din diferența uriașă de export-import pentru că țara noastră încă este dependentă de carnea produsă în alte țări: în proporție de 80%. Urmează ca ministerul să sprijine mai mult fermele autohtone pentru a spori producția din România, promite oficialul.
Abatoarele din România au început, în ultima perioadă, să vândă mai multă carne de porc românească în magazinele de retail și măcelării, anunță ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
Oficialul a vizitat un abator, unul dintre cei mai mari procesatori ai porcilor și cărnii de porc din țară.
Reprezentant abator: „La abatorizare avem capacitate de 1.000 de porci pe schimb”.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: „În momentul de față doar import românesc, nu?”
Reprezentant abator: „Doar import românesc”.
Ministrul Agriculturii: „Și desfacerea o aveți și în magazinul de retail, aveți contracte cu magazinele de retail?”
Reprezentant abator: „Da, avem contracte cu magazinele de retail. Cam 80% din piața noastră sunt magazine de retail, undeva la 20% piața tradițională, măcelării tradiționale”.
Potrivit ultimelor date statistice de la INS, producția de carne românească a crescut cu 13% în primul trimestru din acest an.
Totuși, la acest capitol, țara noastră încă este dependentă de importuri: cumpărăm pentru consum 80% din afara României. Anul trecut, am importat carne de porc proaspătă, refrigerată sau congelată în valoare de un miliard de euro.





