Confidenţialitate

Mai mult de jumătate dintre români apelează la automedicație | AUDIO

Automedicația este populară printre români: aproape 62% folosesc produse care se eliberează fără rețetă, pentru a trata afecțiuni minore, arată un studiu recent.

Cele mai comune simptome pentru care românii apelează la automedicație sunt: răceală și gripă, dureri de cap, dureri articulare, musculare sau dureri de stomac.

Diana Mereu, Director Executiv Asociația Română a Producătorilor de medicamente fără prescripție, spune că la automedicație apelează pacienți indiferent de vârstă și de zona geografică. Aceasta recomandă o automedicație responsabilă:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aproape 60% dintre români au încredere în farmaciști. Pe lângă medicamentele eliberate fără rețetă, românii aleg să cumpere și multe suplimente alimentare. Specialiștii atrag atenția că unele suplimente s-ar putea să ne facă mai mult rău decât bine.

Răzvan Prisada, vicepreședintele Colegiul Farmaciștilor din România, spune că suplimentele pentru slăbit sunt populare și au o piață destul de mare. În realitate, s-a dovedit, în timp, că unele au substanțe interzise consumului uman.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Studiul a fost realizat de către IPSOS România în perioada august-septembrie 2019, pe un eșention de 800 persoane cu vârsta între 18-55 ani.