MAI le cere prefecților să convoace comitetele pentru situații de urgență

În urma emiterii a două avertizări de ger, vânt și ninsori, conducerea Ministerului Afacerilor Interne le-a cerut prefecților să convoace  comitetele județene pentru situații de urgență.

Autoritățile trebuie să se asigure că au stocurile necesare de materiale antiderapante pentru intervențiile pe drumuri dar și că persoanele fără adăpost ajung la centrele de cazare temporară.

De asemenea, pacienții dializați și femeile însărcinate care, din cauza fenomenelor meteorologice, riscă să rămână blocați în zone izolate vor fi transportați și internați din timp.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne recomandă cetățenilor să evite petrecerea unui timp îndelungat la temperaturi scăzute, mai ales în cazul persoanelor care suferă de diverse afecțiuni, să poarte îmbrăcăminte și încălțăminte adecvate, iar orice situație de risc să fie sesizată la numărul unic de urgență 112.

Totodată, pentru evitarea producerii unor incendii, pompierii recomandă verificarea instalațiilor de încălzire și evitarea folosirii unor surse de căldură improvizate.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS