Confidenţialitate

MAI: Corpul de Control al Ministrului face verificări la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

O comisie coordonată de secretarul general adjunct al MAI și formată din specialiști ai Departamentului pentru Situații de Urgență, Direcției Medicale și ai Direcției Generale Logistice a fost trimisă de Ministerul Afacerilor Interne la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” pentru a analiza cauzele producerii incidentului din data de 14 noiembrie 2023, când mai mulți studenți au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la cantina Academiei.

„Până în prezent, au fost dispuse și efectuate următoarele măsuri:

  • Sprijinirea anchetei epidemiologice aflată încă în derulare, inclusiv prin transmiterea probelor prelevate către laboratoare de specialitate;
  • Verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor;
  • Prelevarea de probe și efectuarea de analize de laborator atât din alimente cât și din spațiile de preparare și de servire a mesei;
  • Testarea medicală, prin examen de laborator, a personalului care deservește unitatea de alimentație a Academiei;
  • Igienizarea suplimentară a spațiilor de prepare și de servire a mesei și a celor destinate ca săli de clasă;
  • Suplimentarea serviciului medical în instituție pentru atenta supraveghere a studenților”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

MAI: Niciun student nu a fost internat în urma acestui incident

„În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” nu a fost internat, celor afectați recomandându-li-se tratament medical de specialitate.

Conducerea instituției își exprimă regretul pentru această situație și efectuează demersurile necesare pentru identificarea cauzei, remedierea situației și preîntâmpinarea apariției unor incidente similare”, mai transmite MAI.

Corpul de Control al Ministrului face verificări la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

„Totodată, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus Corpului de Control al Ministrului derularea unei verificări la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în legătură cu acest caz.

Ministerul Afacerilor Interne și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” vor informa opinia publică periodic privind evoluția acestui caz”, mai transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Verificări la cantina internatului de la Colegiul Spiru Haret din Târgu Jiu. 6 eleve s-au simțit rău după ce au mâncat acolo | AUDIO