Magistrații nu-l cred pe Ioan Niculae că a scris 5 cărți

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au îndoieli că Ioan Niculae a putut scrie 5 lucrări ştiinţifice de cîte o sută și ceva de pagini în numai 74 de ore și 45 de minute.

Omul de afaceri este încarcerat în urma condamnării primite în dosarul „Mită la PSD” și are de executat 2 ani şi şase luni de închisoare.

Judecătorii precizează că „numai lecturarea lucrărilor care au constituit surse de inspirație consumă mai mult timp decât a utilizat condamnatul la elaborarea cărților sale. În plus, multe dintre aceste lucrări nici nu se găsesc în bibliotecile din penitenciare, se arată în motivarea deciziei prin care omului de afaceri i-a fost respinsă eliberarea condiționată.

Astfel, cele 150 de zile câștigate de Niculae ca urmare a scrierii celor 5 lucrări științifice nu i-au mai fost luate în considerare la calculul pedepsei executate. Decizia instanței a fost luată ținându-se cont de ordonanța de urgență prin care a fost suspendată prevederea conform căreia deținuții –scriitori obțineau 30 de zile de libertate pentru o lucrare scrisă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS