Confidenţialitate

Mafia transplantului de organe: Scandalul „Lucan” ajunge până la vârful Ministerului Sănătății

Procurorii l-au audiat azi pe deputatul USR Emanuel Ungureanu – cel care a lansat în ultimii ani numeorase acuzații la adresa medicului Mihai Lucan. La ieșirea de la audieri, Emanuel Ungureanu a vorbit despre faptul că în România s-ar face trafic de organe cu știrea autorităților și că unele operații de transplant se fac preferențial, astfel încât unele „V.I.P-uri” să aibă prioritate.

 

Scandalul în care e implicat medicul Mihai Lucan (foto) se extinde până la vârful Ministerului Sănătății. A fost audiat azi de către procurori deputatul USR Emanuel Ungureanu – denunțător în acest caz. Parlamentarul susține că medicul Lucan ar fi susținut atât de actualul ministru al Sănătății, Florian Bodog, cât și de alți foști guvernanți, între care fostul premier, Emil Boc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Mihai Lucan de la Institutul de Transplant Renal și Urologie Cluj Napoca este acuzat că a folosit fonduri și echipamente ale institutului pentru clinica sa privată – dar și că ar fi făcut transplanturi preferențiale.

Iar deputatul USR Emanuel Ungureanu le-a vorbit procurorilor și despre o adevărată rețea de trafic de organe, coordonată de medicul Mihai Lucan:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Denunțătorul din acest caz, Emanuel Ungureanu, a prezentat și situații în care era cerută șpaga pentru operații:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică, ministrul Florian Bodog a spus miercuri după-amiază că nu ar fi intervenit ca un control la Institutul de Transplant Renal și Urologie Cluj-Napoca să fie unul … blând, cum îl acuză deputatul USR Emanuel Ungureau.

Întrebat dacă, într-adevăr, se face trafic cu organe în România cu știrea autorităților – cum acuză deputatul USR –  ministrul Florian Bodog a răspuns – „nu știu”, „nu cunosc”, „nu mi s-a adus la cunoștință”.

Europa FM va publica în această după-amiază un interviu acordat de ministrul Sănătății, Florian Bodog, în care va răspunde acuzațiilor aduse de parlamentarul USR. 

UPDATE:

Denunțătorul în acest caz, deputatul USR Emanuel Ungureanu, spune că și primarul Clujului Emil Boc ar avea legături și chiar fostul edil din Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, cu afacerile derulate de celebrul doctor. Concret, parlamentarul susține că medicul Lucan a primit în concesiune, de la Primăria Cluj, un teren pe care a fost ridicată clinica  sa privată:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.