MAE: Romanul rapit in Burkina Faso nu a fost ranit in schimbul de focuri

Românul răpit sâmbătă în Burkina Faso, unde făcea parte dintr-o echipă de patrulare care asigura securitatea perimetrului unei exploatări miniere, nu a fost rănit în schimbul de focuri, informează MAE, precizând că în zonă a fost detaşat un contingent militar în vederea identificării răpitorilor.

‘Celula de criză convocată de ministrul Afacerilor Externe a continuat să lucreze pe parcursul serii de ieri și al nopții, fiind în contact cu autoritățile din Burkina Faso prin ambasadele României din regiune. De asemenea, suntem în contact cu autoritățile franceze. Totodată, Celula de Criză a MAE a informat familia cetățeanului român și menține o legătură permanentă cu aceasta. În continuare, la nivelul Structurii operative a MAE, activată de ministrul Afacerilor Externe, se întreprind demersuri complexe în vederea gestionării acestui caz’, se arată într-un comunicat al ministerului.

Conducerea minei şi directorii întreprinderii se află în contact permanent cu autorităţile din Burkina Faso, care au detaşat un important contingent militar în zonă, în vederea identificării răpitorilor, informează MAE.

De asemenea, ataşatul militar de pe lângă Ambasada Franţei din Ouagadougou, cu care Ambasada României la Dakar este în legătură prin intermediul Consulului Onorific al României la Bamako, a comunicat că sunt în derulare demersuri specifice pentru urmărirea şi identificarea răpitorilor.