Confidenţialitate

MAE, pregătit să acorde asistență consulară unui român din Scoția pentru a repatria trupul soției moarte

Ministerul de Externe anunță că este pregătit să acorde asistență consulară unui cetățean român din Scoția care nu are bani să aducă în țară trupul soției sale moarte de cancer. Autoritățile de la București s-au sesizat după ce presa locală a relatat despre cazul bărbatului care nu ştie cui să se adreseze pentru a repatria trupul femeii.

 

Cetățeanul român locuiește în Scoția din luna aprilie. Nu are un loc de muncă și nici bani; prin urmare nu îşi permite să aducă în ţară trupul soţiei sale, care a murit din cauza cancerului de colon. Ultima ei dorinţă a fost să fie înmormântată în ţară. În acest moment, cadavrul se află la o morgă din oraşul scoţian Kirkcaldy.

Prietenii cuplului au cerut un ajutor de orice fel, fie el de ordin practic sau financiar, pentru a face posibilă aducerea corpului femeii în România cât mai repede.

Potrivit unui cotidian local, bărbatul a spus că a primit puţine răspunsuri din partea Consulatului României în Scoția, deşi i s-a spus că trupul soţiei lui trebuie să rămână în Scoţia până când el poate achita suma necesară transportării cu avionul la Bucureşti. De acolo, ar trebui să ajungă în judeţul Arad, unde s-a născut femeia.

Autorităţile locale din oraşul Nădlac – unde ar urma să ajungă trupul româncei – încearcă să ajute familia decedatei.