MAE: Poziționările misiunii diplomatice ruse la adresa Casei Regale a României, inacceptabile

După ce l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, Ministerul român de Externe consideră inacceptabile poziționările misiunii diplomatice ruse.

Problema in discuție – un mesaj jignitor pe Facebook, la adresa Casei Regale a României.

Pagina oficială a misiunii diplomatice ruse la București o numeste pe Custodele Coroanei  “doamna Margareta” și catalogheaza drept știri false afirmațiile acesteia, la o recepție regală în onoarea Corpului Diplomatic.

Ministerul român de Externe subliniază că este necesar ca discursul să fie menținut  în limitele diplomatice, pentru a evita ca relațiile dintre cele două țări să aibă de suferit. De asemenea, MAE face din nou apel ca trecutul istoric sa ramana subiect de discutie „în cadrul formatelor instituționale specifice”. Tradus, asta înseamnă între istorici, nu între diplomați.

Pe pagina sa de Facebook, Ambasada Rusiei afirmă că Principesa Margareta „a decis să probeze mantaua de strateg geopolitic” şi o acuză de „fake news”. Partea rusa a fost deranjata de opiniile Custodelui Coroanei pe subiecte precum securitatea regiunii Mării Negre,  războiul ruso-georgian,  alimentarea războiului separatist din estul Ucrainei, anexarea Crimeei sau  implicarea militară a Rusiei în Siria.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS