Confidenţialitate

MAE, pentru Europa FM: Un pilot, cetățean român, rănit într-un accident aviatic produs în Senegal | AUDIO

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, pentru Europa FM, că un cetățean român – pilotul unei aeronave – a fost rănit într-un accident aviatic produs în noaptea dintre 8 și 9 mai pe Aeroportul Internațional Blaise Diagne, din Republica Senegal. Pilotul român a suferit o dublă fractură la picior, precizează MAE.

Referitor la solicitarea dumneavoastră adresată Ministerului Afacerilor Externe, vă comunicăm următoarele: Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Dakar, a fost notificat cu privire la accidentul aviatic produs pe Aeroportul Internațional Blaise Diagne, Republica Senegal, în noaptea dintre 8 și 9 mai 2024, pilotul aeronavei fiind un cetățean român”, a transmis MAE pentru Europa FM.

MAE precizează că, potrivit informaților disponibile la nivelul misiunii diplomatice, nu au fost înregistrate decese în urma accidentului. Pilotul de origine română a suferit o dublă fractură la un picior.

Ambasadorul României în Senegal s-a deplasat în cursul zilei de 9 mai 2024 la unitatea spitalicească unde este internat pilotul român, precizează MAE.

„Cetățeanul român beneficiază de îngrijiri medicale adecvate și prezintă o stare psihică bună, urmând a fi supus unei intervenții chirurgicale în cursul zile de 10 mai 2024”, a transmis MAE pentru Europa FM.

Reprezentanții misiunii diplomatice mențin dialogul cu cetățeanul român și cu familia acestuia, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor legale.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Bihor: Părinții a 4 copii, obligați de instanță la muncă în folosul comunității după ce i-au retras pe aceștia de la școală și au refuzat reînscrierea lor. Cei doi riscă pedeapsa cu închisoarea | AUDIO