MAE: nu sunt informații privind cetățeni români printre victime în atacul de la Munchen

MAE le recomandă românilor care pleacă în Germania, să fie vigilenți, la fel și celor care locuiesc în Munchen, în urma atacului armat de aseară.

Pentru asistenţa consulară sunt disponibile numerele de telefon +49 89 553307 şi +49 1602087789.

Un tânăr de 18 ani a ucis 9 oameni într-un centrul comercial, și apoi s-a sinucis. Alți 21 de oameni au fost răniți, dintre care 3 sunt în stare gravă. Printre răniți se află și copii.

Un singur atacator a ținut orașul Munchen sub teroare timp de 7 ore.

Atacatorul a fost găsit mort pe o stradă la un km de zona în care au avut loc împușcăturile. Poliția germană spune că încă nu poate fi vorba despre un atac teorist.

Inițial se credea că erau mai mulți atacatori. Peste 2 mii de polițiști au ieșit pe străzi și au sigilat zona. Populația a fost sfătuită să nu iasă din case și nici să nu publice pe rețelele de socializare fotografii din zona atacului.  Asta după ce a apărut pe internet o inregistrare cu atacatorul care trgăgea focuri de armă în plină stradă.

În această dimineață traficul și transportul public au fost reluate. Totuși, au fost anulate evenimentele publice programate azi în capitala Bavariei.

Tot azi, va avea loc o sedinta de urgență a guvernului la Berlin.

Marii lideri europeni condamnă atacul de la Munchen.

Președintele Barack Obama a fost printre primii care au reacționat:  “Suntem alături  victime și familii. Germania este un aliat important al SUA și îi vom acorda tot sprijinul de care are nevoie în aceste situații. “  

Preşedintele francez Francois Hollande i-a transmis un “mesaj personal de susţinere” cancelarului german Angela Merkel după atacul de la Munchen, asta după ce și Franța a fost ținta unui atac terorist, săptămâna trecută, soldat cu 84 de moți și sute de răniți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS