Confidenţialitate

MAE: Nivel periculos de poluare atmosferică în Coreea de Sud

Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe românii care doresc să călătorească în Republica Coreea că, potrivit măsurătorilor efectuate pe plan local, până pe 8 martie poluarea atmosferică din această ţară va atinge un nivel periculos pentru sănătatea umană.

“Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Coreea că măsurătorile efectuate pe plan local au indicat că, până la data de 8 martie 2019, poluarea atmosferică din această ţară va atinge un nivel periculos pentru sănătatea umană, iar Ministerul Mediului Sud-Coreean a emis o alertă referitoare la nivelul ridicat de particule de praf prezent în atmosferă. Evoluţia acestui fenomen poate fi urmărită pe site-ul https://aqicn.org/map/southkorea (Air Pollution in South Korea: Real-time Air Quality Index Visual Map), care anunţă valori de poluare extrem de ridicate. Pentru cele mai recente prognoze şi avertizări, se recomandă urmărirea mass-media locale şi a site-ului Serviciului Meteorologic Coreean – http://web.kma.go.kr/eng/weather/asiandust/intro.jsp”, se arată într-un comunicat al MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Seoul: +8227974924, +8227903718 şi +8227976438, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Coreea: +821089394924.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://seoul.mae.ro, www.consularprotection.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii utile si sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”, se mai notează în comunicatul MAE.