Confidenţialitate

MAE: Atenționare de călătorie pentru Spania. Cod roșu de caniculă în mai multe regiuni și temperaturi maxime de peste 40 de grade Celsius | AUDIO

Atenționare de călătorie pentru Spania de la Ministerul Afacerilor Externe de la București: Țara este lovită de un val extrem de căldură, iar meteorologii spanioli au emis un cod roșu de caniculă pentru mai multe regiuni. Sunt așteptate temperaturi maxime de 44 de grade Celsius.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marți – valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a Spaniei şi în arhipelagul Baleare. Se vor depăşi 38 sau 40 de grade Celsius în zone extinse ale ţării, dar și 44 de grade Celsius în unele zone din Andaluzia (sud) şi din Aragon (nord-est).

În mai multe regiuni a fost emis cod roșu de caniculă – iar altele se află sub cod portocaliu. Noaptea trecută – în mai multe orașe – la miezul nopții se înregistrau și 33 de grade Celsius, potrivit presei locale.

Acum două săptămâni – un alt episod de căldură puternică a fost înregistrat în Spania.

Temperaturile record din vara trecută au cauzat direct moartea a peste 350 de persoane, notează AFP. Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis o atenționare de călătorie pentru Spania.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Impact zero pentru România, după distrugerea barajului de pe Nipru